Textiel

Cath Kidston: vrolijke dessins in pasteltinten

www.cathkidston.co.uk
Cath Kidston staat bekend om haar vrolijke dessins en orginele ideeen om deze toe te passen. Haar stoffen zijn met name geschikt voor kinderkleding en kinderkamers, terwijl haar roosjes en kleurencombinaties ook mooi staan in landelijke of brocante thema's.

Behalve stoffen kom je ook andere geinige zaken tegen op haar website. Ik vond deze naaidoos in de vorm van een huisje bijvoorbeeld enig.

Leuke naaidoos van Cath Kidston
Zoiets kun je natuurlijk ook zelf uit hout maken. Tenminste, als je eerst wat doosjes verzamelt voor de binnenkant. Dan kun je de afmetingen van het huisje daarop aanpassen. Heb je zelf geen ervaring, geen zin of geen werkplek voor houtbewerken? Kijk dan je handige buurman even lief aan om het huisje met scharnierdak voor je in elkaar te timmeren. Het bekleden met leuke stofjes is dan een leuke creatieve klus om het af te maken.

Je kunt er uiteraard ook een opbergdoos voor speelgoed van maken, maar als je zoiets af hebt wil je hem natuurlijk voor je zelf houden!

____________________________________________________________________

Klederdrachtstoffen in Staphorst

In Staphorst staat een stoffenwinkel die gespecialiseerd is in, jawel, Staphorster stoffen: Stegemans Textiel. Behalve oud-Hollandse stofjes hebben ze ook een ongelooflijk assortiment aan hobbystoffen met de meest uiteenlopende thema's: van voetbal tot boerderijstoffen, roze cupcake dessins en nog veel meer!

www.stegemanstextiel.nl
De zoekfunctie op hun website maakt het helaas niet mogelijk om op kleur/thema etc te selecteren. Je kunt wel een diashow afspelen op de site, maar het is frustrerend om het hele assortiment voorbij te laten gaan terwijl je nu net die ene kleur zoekt.

Toch is het een bron van inspiratie, en als je af en toe in de buurt bent, een dikke aanrader om er eens binnen te gaan kijken. Ze zitten vlak langs de A28 – ik rij er zelf vaak langs.