zondag 16 januari 2011

Nieuw: Hobby en Verzamelbeurs in Tolbert

Binnenkort komt er een leuke beurs in Tolbert: de hobby en verzamelbeurs van Volksvermaken Tolbert. Op hun website staat dat het hun eerste keer is, dus het kan nog alle kanten op.

De Lady Fair (of is het Ladies Fair?) in Roden in December was ook relatief nieuw. De dames die deze activiteit organiseerden doen het ook nog niet zo lang. Dat merkte je wel aan een aantal schoonheidsfoutjes: slechte verlichting, en een moeizame entree voor bezoekers omdat ze aan de kassa eerst een formuliertje moesten invullen. Toch was deze Lady fair druk bezocht, ondanks het feit dat het die avond spekglad was. (Ik stond er zelf ook, samen met collega’s van de Oude Ulo, om reclame te maken voor o.a. de cursus Creatief met Stof)

Waarmee zou je op een beurs kunnen staan?
Ondanks een eenvoudig begin heeft dit soort evenementen vaak de neiging om ieder jaar groter en efficienter te worden, getuige de manier waarop Hennie van der Most de zaken aanpakt. Zijn eerste stappen op het evenementenpad waren ook niet perfect, maar zijn formule loopt intussen als een trein.

De Zwarte Markt in Zuidlaren is hier een goed voorbeeld van. Na de gebruikelijke knokpartij met gemeenteraadsleden en regeltjes heeft hij het toch voor elkaar. Elke twee weken is deze Zwarte Markt open, en wordt steeds populairder.

Maar even terug naar de verzamelmarkt in Tolbert. De Regiobode vertelt het allemaal:

TOLBERT – Volksvermaken Tolbert organiseert zaterdag 12 februari een hobby en verzamelbeurs. Dit vindt plaats in De Postwagen in Tolbert van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers kunnen tafels reserveren om de verzameling tentoon te stellen, maximaal drie tafels per persoon. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar en opgave kan via de website www.volksvermakentolbert.nl.

Ook aan de kinderen is gedacht, kinderen met een serieuze verzameling kunnen deze middag hun verzameling komen ruilen. Opgave voor de hobby verzamelbeurs kan nog tot en met 23 januari.

Ik heb er even achteraangebeld, en ik kwam erachter dat deelname gratis is. Dan kon het nog wel eens druk worden, mits er genoeg promotie gemaakt wordt!